Картопля з гребінцем

Швидкі та смачні рецепти для початку будь-якої трапези або вечірки!
Відповісти
Аватар користувача
admin
Адміністратор сайту
Повідомлень: 1138
З нами з: 07 квітня 2022 11:30
Звідки: Львів

Картопля з гребінцем

Повідомлення admin »

Цей рецепт картоплі з гребінцями містить шари ніжної картоплі з вершковим соусом і сиром Пармезан. Починаючи з картоплі, нарізаної тонкими скибочками та розкладеної віялом у формі для запікання, ця класика комфортної їжі доповнюється насиченим соусом із масла, часнику, молока та часточки сиру Пармезан. Ця ситна запіканка, яка запікається приблизно годину до появи пухирців і золотистої скоринки, стане чудовим гарніром, особливо під час свят! Цей рецепт складається з двох порцій, ідеально підходить для затишної страви, але його можна легко подвоїти для більшої кількості гостей.

Зображення

Інгредієнти

для 2 порцій

1 столова ложка вершкове масло
2 гвоздики часник
1 столова ложка борошно
1 стакан молоко ( 240 мл )
1 чайна ложка сіль
½ чайної ложки перець
3 картопля юкон , очищений
2 столові ложки тертого сиру пармезан
свіжої петрушки , нарізаний, для гарніру

Підготовка

Розігрійте духовку до 350°F (180°C).
У маленькій каструлі розтопіть масло і обсмажте часник, поки він не почне підрум’янюватися. Додайте борошно, сіль і перець. збити, поки не залишиться грудочок.
Повільно влийте молоко, постійно збиваючи, щоб переконатися, що суміш стала однорідною.
Доведіть до кипіння, потім зніміть з вогню.
Наріжте картоплю скибочками товщиною приблизно ⅛ дюйма (3 мм), а потім розгорніть їх віялом у невеликій формі для запікання.
Зверху картоплю полити соусом, потім посипати пармезаном.
Випікайте приблизно 1 годину, поки верх не стане пухирчастим і не стане золотисто-коричневим.
Посипте зверху подрібненою петрушкою, потім подавайте.
Насолоджуйтесь!


Відповісти

Повернутись до “Закуски”