Метан та прошивка ЕБУ: чи варто шукати "чарівне" ПЗ чи краще налаштовувати залізо?

Види газового обладнання, ремонт та обслуговування.
Енвер

Метан та прошивка ЕБУ: чи варто шукати "чарівне" ПЗ чи краще налаштовувати залізо?

Повідомлення Енвер »

[ГБО/Двигун] Чому "чарівна прошивка" не лікує авто: реальний погляд на ГБО

Часто доводиться чути від "гуру" тюнінгу обіцянки, що прошивка під ГБО здатна виправити всі негаразди в роботі двигуна. Проте кожен досвідчений майстер підтвердить одне й те саме: двигун повинен працювати як годинник на бензині, тоді і на газу він буде працювати чудово.

Зображення

🧐 Міф про "прошивку під ГБО"

Чому дистанційні прошивки часто не виправдовують очікувань:
  • ГБО — це вторинна система: Вона повністю залежить від корекцій бензинового ЕБУ. Якщо є "підсос" повітря, зношені свічки або проблеми з ДМРВ — газова система просто копіюватиме ці помилки, помножуючи їх.
  • Дистанційний тюнінг: Залити файл поштою — це лотерея. Без діагностики на живому авто (з використанням ШДК — широкосмугового датчика кисню) ви не знаєте, чи не з'явилася у вашому двигуні детонація або "бедні" суміші, які вбивають клапани.
  • Особливості метану: Метан має високе октанове число (>100) і горить повільніше за бензин. Так, зміна кутів запалювання (КВЗ) корисна, але це не "магія", а точне налаштування під конкретний стан вашого заліза.

🛠 Що дійсно важливо перед налаштуванням ГБО?

Замість того, щоб шукати "чарівний файл", краще звернути увагу на технічну базу:
  • Система запалювання:** На газу навантаження на свічки та котушки вище. Почніть з перевірки свічок та, можливо, зменшення зазору.
  • Стан датчиків:** ДМРВ, лямбда-зонд та датчик положення дросельної заслінки — це фундамент.
  • Налаштування "в русі":** ГБО має налаштовуватися майстром на ходу (під навантаженням), а не просто за "картою" в кабінеті.

Порада: Якщо машина працює нерівно, жодна прошивка не зробить її "ідеальною". Спочатку приведіть до ладу паливну систему (бензин), а потім — налаштовуйте газ. Це збереже ваш двигун (особливо клапани) на довгі роки.

А як ви ставитеся до тюнінгу ЕБУ для ГБО? Чи були у вас випадки, коли авто "оживало" після прошивки, чи ви прихильник налаштування "заліза"? Пишіть у коментарях!
Енвер

Re: Метан на авто

Повідомлення Енвер »

Я можу тильки порівняти рабату двигуна на метані і пропані! Бо на автівці був спочатку метан потім я перевів на пропан! Так на пропані автівка стала нарешті спритно їздити а не повзати!
Колінвал

Повідомлення Колінвал »

Енвер писав: 06 березня 2024 22:07 Я можу тильки порівняти рабату двигуна на метані і пропані! Бо на автівці був спочатку метан потім я перевів на пропан! Так на пропані автівка стала нарешті спритно їздити а не повзати!
а ти звідки ?. у нас метанова заправка вже давно закрилась... балони 4шт я ще тягаю баластом,
а раптом на трасу вирвусь !?))
Енвер

Повідомлення Енвер »

Колінвал писав: 07 березня 2024 02:56
Енвер писав: 06 березня 2024 22:07 Я можу тильки порівняти рабату двигуна на метані і пропані! Бо на автівці був спочатку метан потім я перевів на пропан! Так на пропані автівка стала нарешті спритно їздити а не повзати!
а ти звідки ?. у нас метанова заправка вже давно закрилась... балони 4шт я ще тягаю баластом,
а раптом на трасу вирвусь !?))
Я з Обухівського р-н Київскої області! Від мого дома до метанової заправки яка на виїзді з Обухова -50км, вмене після переходу на пропан два балони катаються баластом! На метанових заправках є такий прикол- фіксована ціна за куб одна, а коли приїдеш заправлятись за готівку та ще ні береш чека то ціна зовсім друга! По такий схемі найменьша ціна за куб метану що я чув - була 28гр! В тойже період ціна на пропан 29гр!
Енвер

Повідомлення Енвер »

Я незнаю як в тоєму регіоні но така схема на більшості метанових заправках по всій Країні!
admin
Адміністратор сайту

Метан на авто

Повідомлення admin »

Метан на авто ціни, плюси та мінуси. Де заправлятися? Ремонт та обслуговування.
Енвер

Повідомлення Енвер »

admin писав: 07 березня 2024 10:24 Метан на авто ціни, плюси та мінуси. Де заправлятися? Ремонт та обслуговування.
Мені здається що мінусів більше! А на таперешній час , так взагалі уся єкономія пішла козе під хвіст!
Вартість газу зросла! 2- кількість заправок сутьтево скоротилося! 3-Додаткова вага для авто,минус у вантажопід'ємность! 4 - динаміка авто впадає! 5- обслуговуваннч взагалі під питанням?
А які плюси?
Ваші варіанти!?
Колінвал

Повідомлення Колінвал »

admin писав: 07 березня 2024 10:24 Метан на авто ціни, плюси та мінуси. Де заправлятися? Ремонт та обслуговування.
економія -20%.. якщо гбо4 покоління то втрата потужності невідчутна...
природне паливо це не для простих людей.!.. вже ліса/річки стають приватрою власністю.. тут нема про що розмовляти..
Енвер

Повідомлення Енвер »

Ну тоді і не будем!
admin
Адміністратор сайту

Повідомлення admin »

О нова тема про метан почала обговорюватися. :D :D :D
Якщо ціна на метан буде по 10 грн за куб тоді пропановоди перейдуть на метан. :lol: :lol: :lol:
Треба скоро відкривати нову тему про електроводів. :lol: :lol: :lol:
Відповісти

Повернутись до “ГБО (газ на авто)”