Прошивка блока СОАТЭ Волга, Газель, Уаз

Чіп тюнінг. Прошивка. Діагностика авто - проблеми та їх вирішення
admin
Адміністратор сайту

Re: Прошивка блока СОАТЭ Волга, Газель, Уаз

Повідомлення admin »

На ГБО 2 покоління
Беремо дріт з газової проводки (що йде на бензиновий електро клапан здається синій він використовується в карбюраторних машинах на інжекторних його не використовують) підключаємо на 86 контакт реле.
85 маса
Розрізаємо дріт вивода ДМРВ №1 білий, один кінець йде на 30 контакт реле а другий на 87.
Перепрошиваємо ебу на двух режимку.
В залежності від прошивки буде відключатися на газу:
Бензинові форсунки
Лямбда зонд (ДК)
Бензонасос

Колінвал

Повідомлення Колінвал »

ну нормально придумав для гбо 2 ... тепер у тебе буде основний режим- ГАЗ !.
з гбо4 так неможна, там в обов"язковому порядку має бути основний режим-БЕНЗИН. газ увімкнется тільки за певних умов .

admin
Адміністратор сайту

Повідомлення admin »

Колінвал писав: 11 червня 2022 21:31 ну нормально придумав для гбо 2 ... тепер у тебе буде основний режим- ГАЗ !.
з гбо4 так неможна, там в обов"язковому порядку має бути основний режим-БЕНЗИН. газ увімкнется тільки за певних умов .
В п'ятницю запитався скільки коштує гбо 4 без балона 7000 грн фірма Kme Nevo
Я офігів.

Колінвал

Повідомлення Колінвал »

Краще став STAG...
Я поставив собі STAG 200 GoFast.
Але зараз би взяв STAG Q dox. Різниця між ними в тому ,що Q dox
можна з андроїда налаштовувати.

В гбо 4 є один мінус.. Йому потрібен бензин.

Колінвал

Повідомлення Колінвал »

https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
думаю зробити онлайн базу... будем мінятись софтом.

admin
Адміністратор сайту

Повідомлення admin »

Двухрежимка на гбо 2
Перехід з бензини на газ на ходу відчувається дьоргання.
Це напевно затримка через реле.
А у гбо 4 з реле такого немає?

Ще мене цікавить атипух для гбо 2 (відключення паразитної іскри при включені запалення)

Колінвал

Повідомлення Колінвал »

Гбо2 перехід [в прошивках з буквами на кінці назви~ виправлений] в кожному випадку буде різний! Все залежить від кількості ПАЛЬНОЇ СУМІШІ в колекторі, повний колектор газу неможе одразу заповнитись чистим повітрям... Краще перемикатись на повишених обертах.. Форсунки порскають бензин незалежно від того що в колекторі, і при переході якись час двигун працює на обох видах палива.... При переході з бензину на газ ~ форсунки відключаются, а колектор ще невстиг наповнитись газом.. ЦЕ НОРМАЛЬНО для гбо2.. В емуляторах форсунок зазвичай є регулятор часу переходу між режимами, він призначений для компенсації процесів які я описав вище. Наприклад у тебе колектор розміром 5л, для його заповненя газом потрібно 3 секунди... Якщо відключити бензин в момент подачі газу то двигун просто заглохне, бо суміш невстигла сформуватись. для цього і є затримка відключення форсунок на час формування робочої суміші.. Так само при переході з газу на бенз ~затримка ввімкненя форсунок...треба випалити газ.

Колінвал

Повідомлення Колінвал »

admin писав: 14 червня 2022 23:02 А у гбо 4 з реле такого немає?
В гбо4 перехід по іншому~ зовсім невідчутний.
форсунки можуть вмикатись і вимикатись кожна окремо. Перемиканя відбуваєтся підміною палива в кожному циліндрі ОКРЕМО 1.2.3.4. або разом як захочеш так налаштуєш. Можна навіть одночасно бензин і газ у відсотках налаштувати наприклад 20/80. Тобто 20%бензину і 80%газу..
Головна умова для гбо4~ двигун повинен ідеально працювати на бензині. А далі при підміні палива вже все налаштуєтся, навіть в автоматичному режимі.
Незабуваєм що кожен випадок індивідуальний. У випадку з соате 31... Без прошивки діла небуде! Бензонасос ~хоч відключай хоч ні, хоч програмно, хоч через реле, діло хозяйське, його в кожному магазині можна купити.
З приводу хлопків при ввімкнені запалення~ в гбо4 проблема НЕСПОСТЕРІГАЛАСЬ.
Діло в прошивці НЕоднозначно! Скоріше недопаяли щось в блокові по земляній частині... Або не всі маси задіяні.
згадуючи схеми комутаторів, можу сказати що невистачає конденсаторів на ключах в ЄБУ..
Пам*ятаю що в мікаса7., силові ключі беруть масу окремим проводом з двигуна! Треба дивитись ЄБУ.. Якщо є зайвий єбу то рзбири і перевір... Або мені піджени я розберусь і тобі розповім))))

admin
Адміністратор сайту

Повідомлення admin »

Поставив я сьогодні двухрежимку з гбо 4
Купив на базарі реле 5 контактне
Все підключив, залив двухрежимку зайшов в автотестер для діагностики і дивлюся ДТВ показує -40 гр. перевіривсе знову провода і т. д. все правильно підключено. Зняв реле розібрав а там перемикач не дістає до 88 контакта (взагалі контакт вигнутий ні туди ні сюди короче брак) попідгинав і вирівняв. Релюха запрацювала і двухрежимка також. Все працює перемикається з бензи на газ. :D

Колінвал

Повідомлення Колінвал »

хто-б сумнівався !?.

Відповісти

Повернутись до “Чіп тюнінг”