ОбЛаДнАннЯ дЛя ДіАгНоСтИкИ тА ПрОгРаМуВаНнЯ
Re: ОбЛаДнАннЯ дЛя ДіАгНоСтИкИ тА ПрОгРаМуВаНнЯ
Є декілька стандартів адаптерів:
K-Line, kl-line, kk-line, can, k-line+can.
всі вони різні і мають різне призначення. Так як вони просто неповні клони американського адаптера хх327(він же-J2534ful) і спеціально прив'язані програмно до жиліза, маєм те що маєм. Хоча справжній адаптер хх327 було створено як універсальний під будь яке авто і будьякий софт, так і роз' єм був один для всіх авто OBDII . Про Адаптер хх327 зараз мало хто знає, так як його плутають з ЕЛМ327 - це теж один з неповноцінних клонів і чим вища версія елм327 - тим далі він від оригінала (1.2,1.5, 2.1).
K-Line, kl-line, kk-line, can, k-line+can.
всі вони різні і мають різне призначення. Так як вони просто неповні клони американського адаптера хх327(він же-J2534ful) і спеціально прив'язані програмно до жиліза, маєм те що маєм. Хоча справжній адаптер хх327 було створено як універсальний під будь яке авто і будьякий софт, так і роз' єм був один для всіх авто OBDII . Про Адаптер хх327 зараз мало хто знає, так як його плутають з ЕЛМ327 - це теж один з неповноцінних клонів і чим вища версія елм327 - тим далі він від оригінала (1.2,1.5, 2.1).
Востаннє редагувалось 30 жовтня 2022 00:15 користувачем Колінвал, всього редагувалось 1 раз.
Перший мій адаптер був ВМ9213 мастеркіт. Класна штука читає і пише всі Вази Гази Уази і кучу іномарок. і досі ним користуюсь в основному як програматором.
Потім придбав три різні версії Елм327 одна з шнуром і дві блютуз. (жода непрацює з Мікас7 і бошМР7. 0)
З часом арсенал всяких адаптерів ріс: CanComander, VCP6, k-line5/12, gbo, gbo BT. AutoCom/Delphi
+ переходніки на різні авто. Що до софту. то все тільки free! Нестільки заробляю щоб ділитись. Як-би те було варте то придбав би ChipExplorer2, просто для зручності, але і так всі задачі вдавалось вирішити.
Потім придбав три різні версії Елм327 одна з шнуром і дві блютуз. (жода непрацює з Мікас7 і бошМР7. 0)
З часом арсенал всяких адаптерів ріс: CanComander, VCP6, k-line5/12, gbo, gbo BT. AutoCom/Delphi
+ переходніки на різні авто. Що до софту. то все тільки free! Нестільки заробляю щоб ділитись. Як-би те було варте то придбав би ChipExplorer2, просто для зручності, але і так всі задачі вдавалось вирішити.
О згадав і Я за свій перши адаптер. Це був саморобний на подобі флешки з дротиками яким Я дігагностував Газелі і спалив його до ваз 2109 . Потім купив вже нормальний заводський і ще перехідник з обд2 на розєм газелі. Того року купив ще один (здається 327) Пам'ятаю першу перепрошивку карбового блока мікас 7.1 який так і не зміг перепрошити щось я там пробував допаяти..... Через три роки я дав дупля чому так вийшло можливо все робив правильно а проблема була дуже проста а це 12 вольт з зарядного пристрою який давав помехі на адаптер потім купив адаптер 220 - 12 вольт і все почало працювати.
Просто в інеті схема підєднаня для прошивки мікаса крива.. Ще треба подавати + на 37 пін. І масу на 19 і 14. Теж була засада. але я одразу вкурив.
та ні !
вимикач не туди приліпили, для мікас7... після прошивки, невийде підключитись в режимі діагностики. треба тоді ще один вимикач на 27пін... і масу на 14 пін теж краще додати. в мене взагалі то- три тумблера на програматорі, але щоб прошити мікас7 можна напряму без тумблерів, просто вмикати і вимикати живлення.
а для повної прошивки соате, (заміни версії самого загрузчика,) треба -бут на масу коротити.
вимикач не туди приліпили, для мікас7... після прошивки, невийде підключитись в режимі діагностики. треба тоді ще один вимикач на 27пін... і масу на 14 пін теж краще додати. в мене взагалі то- три тумблера на програматорі, але щоб прошити мікас7 можна напряму без тумблерів, просто вмикати і вимикати живлення.
а для повної прошивки соате, (заміни версії самого загрузчика,) треба -бут на масу коротити.
Мушу виправляти твої помилки з посиланнями
Користуйся фото обмінником.
Стаття тут
viewtopic.php?t=108
Користуйся фото обмінником.
Стаття тут
viewtopic.php?t=108